Ridtur i mörkret

Go kväll go kväll. Idag så fick jag ta hand om båda hästarna. Rikke fick stå idag å träna på att stå inne i stallet vilket hon tycker är jobbigt då hon blir själv. Jag fick sällskap i skogen av Markus och Nadja med deras hästar. Vi var nog ute i alla fall 1 timme å de var skönt. Kingen var lite små kinkig i början å ville lätta lite på baken men då han fick dra om  dom andra å gå först då vart de bättre. 

De var en mysig väg vi tog i skogen den vägen skall jag ta med Cornelia å Rikke på då Rikke har skor bak oxå.

Nu skall jag försöka mysa ner mig i sängen 🛌 så god natt på er. 

Vila vila vila

Hallå hallå och god morgon. Nu var det minus 8 grader denna morgon. Garanterat myggfritt 😬
Idag skall Rikke skos å jag hoppas de går bra. Kingen får hagvila i en månad nu med lindade bakben under natten och att vi kyler benen varje dag. Jag håller tummarna att detta skall gå bra. Jag får ge han mycket kärlek denna vinter å låta han rebalitera sig å bli frisk å stark i både ben å rygg. 

Får hjälpa Cornelia mycket med att arbeta med Rikke så hon blir hanterbar. Då denna ponny var ett ganska ordentligt PROJEKT. 

Kommer att uppdatera mer då hovslagaren har varit på besök. Kanske jag få nå foton 😀

Att vara hästägare är inte alltid kul😢

Ja då man börjar tro att de börjar vara bre i benen på kingen då är de inte de😢
Så jävla less med alla motgångar. Måste dit i morgonbitti å ta bort lindorna. Sedan tillbaka på dagen för att gå en promenade å kyla benen. Och sedan på med lindor igen. Måste köpa kylande liniment oxå.

(null)
Helt ok att va så där svullen🙈 lång i tårna för små skor mm mm mm

Nä kanske man skall hålla sig till dammråttor i stället för hästar 🐴 

Bara försöka sova för att orka upp i morgon för att ta sig till stallet å hjälpa kingen med benen.
Jag får så ont i hjärtat❤️ då mina djur inte mår bra. Älskar mina djur så otroligt mycket.

Gunghäst/kickhäst

Hejsan hallå idag blir det tre vändor till stallet😅
Var dit på morgonen å mockade boxarna och ligghallen. Fixade ner hö och fyllde dom tomma säckarna.
Tur tillbaka nr 2 då tog jag och Cornelia in Rikke och Kingen. Kingen var som en gunghäst idag han studsade å bockade å sparkade allt på samma gång. Slutade med att Cornelia landade på fötterna.
Jag longerade Rikke som ville bestämma å kickade å slet å drog i linan. Fick säga åt henne ordentligt å efter en stund så gick hon fint. Men hon började om varje gång man bytte varv. Tur jag är envis i alla fall så vi avslutade hennes pass bra. Cornelia fick promenera av henne. Å jag tog å red kingen och fick sätta han på plats då han ville till att studsa. Mycket energi hos killen nu😝

I kväll när de av dit igen för att ge hästarna kväll. 
Nu ligger jag hemma i sängen 🛌 å har ont överallt🤨
Ha en fortsatt bra eftermiddag ❤️ (null)

(null)


Lördag

Hej hallå idag är det lördag och jag har varit till stallet en sväng på morgonen. Jag har fixat höt mockat boxarna och ligghallen. Nu är de bara hästarna som skall bli omhändertagna.  Hoppas Rikke kan bete sig lite bättre idag än hur hon betedde sig i går. I går så var hon helt tokig å toksparkade i stallgången. Så hon fick bara vara. Hon hade nå fel igår. 
Idag skall vi ut på en ordentlig ridtur de blir mycket trav idag. Vi skall rida till rondellen inne i skogen. Jag har mina egna namn på vägarna så jag vet vart jag rider🤪
Ska försöka få nån bra bild då jag är i stallet senare idag. Ha en bra dag kram kram

Arg är bara förnamnet😤

Idag har jag talat Med en tidigare ägare till Rikke. Fick då veta att en mindre ridskola köpte Rikke från Danmark 2017. Hon stod där i 1 år men passade ej som ridskolehäst då hon ej klarade av stressen å bockade å sparkade bakut. Då köpte en tjej henne som hade henne från oktober 2018 till augusti 2019. Då en tjej köpte henne å hade henne i 2 månader sedan hamnade hon hos oss. Sadeln som dom fick med till henne vid köpet behöll dom å skickade med nå skit som inte ens passar en elefant. Man blir bara så jävla arg😡
För de första så gick dom vinning ca 6-8 tusen på henne å de enda dom har gjort är att göra henne mer ohanterbar och fet. 
Va ska man säga🤬
Ja men vi fick oss en kortare ridtur Idag. Cornelia red barbacka men jag tog sadeln. 
I morgon skall jag ta å rida lite hårdare tänkte jag. Får bli ett pass på ängen. Ha en fortsatt bra kväll tjao tjao.


Pigg polle

Hallå hallå tog mig ut på en ridtur idag med sadel. Behövdes då han var som en fiolsträng igår. Han travade på å satte även iväg i en mysig galopp å sparkade bakut😂
Han är rolig denna underbara häst❤️
I morgon blir det en promenad eller en barbacka tur. Kan hända att Cornelias kompis vill rida han så vi får se vad som händer i morgon. Cornelia är en kämpe. Denna lilla ponny är inte lätt. När man skall sitta upp sparkar hon med bakbenen när man väl är uppe försöker hon få av en osv. Bökar på inne i boxen då man är där med henne. Hon är ovan box men vi tränar på. Idag fick dom stå inne i 5 timmar. Så vi kämpar på med dessa underbara hästar. 

Nu kastar jag in handduken å här får ni en bild på Cornelia å räkan (null)


Barbackatur

Hej och god morgon. Tyvärr vart jag för trött för att skriva igår. Kingens öga är nu bra å de känns jättebra. Kingen å räkan fick sig en barbacka tur in till byn. Kingen han känns som en atombomb som skall explodera. Han var en fiolsträng som var rädd för allt. Jag har en häst med väldigt mycket energi kan jag säga😬 (null)


Kingen å Rikke

Hallå hallå. Tidigt på morgonen så var jag till stallet med Cornelia vi gav alla hästar frukost. Kliade lite extra på våra söta hästar. Återvände till stallet vid 11.30. När vi kommer dit så har Rikke tagit av sig grimman å vill inte bli fångad 10 minuter senare så har vi vunnit💪
När vi väl är inne så upptäcker Cornelia att kingen knappt ser nå på höger ögat. De är nästan igensvullet helt. Tur att Nadja hade koksaltlösning så kunde vi rengöra ögat. Jag tog en promenad på 45 minuter i alla fall å Cornelia fick rida Rikke i 45 minuter. De gick jättebra. Tränade på allt som heter beröring för de verkar Rikke ej va van vid. Vi återvände tillbaka till stallet i kväll vid 18.30 tiden å tog på kingen å Rikke att täcke samt kollade ögat å de hade blivit mycket bättre redan å de kände skönt❤️ (null)

(null)


Räkan

Då rullar vi för att hämta Räkan. I morgon rullar vi hemåt med räkan😃 (null)


Trasig🙁

Go kväll go kväll. I kväll så åkte jag till stallet de va jag som skulle kvälla hästarna. Jag tog in min ädla springare å borstade honom. Har har börjat få lite päls nu ser jag😀🐴
Jag beslutade mig för att inte va så lat så jag tog på honom och mig lite reflexer så tog vi en promenad. Vi gick till bommen å tillbaka. På vägen hem så tänkte jag kolla om han markerade nå då han travade å ja de gör han🙈😢 
De är inte jättefarligt men jag hatar när mina djur har ont eller inte är helt ok. De är oavsett om de är hunden som haltar eller hästen. Tror de blir att komma in å sova på nätterna några dagar så han kan vila lite bättre. Så får vi se hur detta utvecklar sig.
I morgon är de fredag å då drar vi till övik en kortis fre-lör men jag hinner ju krama min bästa vän igen❤️

Cornelia är förväntansfull då vi skall träffa räkan på lördag. Å vi hoppas resan från övik å hem kommer att gå bra. 
Ha de gött alla underbara människor❤️🐴❤️

Pigg häst

Hallå hallå idag tog jag mig en ridtur barbacka.  Fortfarande bara skritt på schemat. Han var väldigt pigg å fick träna på att lyfta på fötterna idag då vi red på ängen. Vi var ute på en tur på 45minuter. Har ömmar inte i ryggen nå mer å de är skönt men han är öm vid bogbladen fortfarande. Så jag har försökt massera å linimentera å stretchar han efter turen. 

Han behöver en genomkörare så nu längtar jag till Maria kommer upp från Stockholm.

Men jag fortsätter som jag tänkt i min planering. Skritt turer barbacka, promenader, tömkörning, longering.

Så jag hoppas han blir bättre med bättre. Måste köpa dit lite morötter 🥕 år min kompis.

Trötter

Då har jag varit dålig på att skriva tyvärr. I går var jag ut på en promenad med Kingen Åsa och kakan. Idag har jag bara varit dit å fixat sysslorna sedan har jag varit död. Vet ej om min medicin dos är för låg å att mina värden är åt helvete. Skall åka å ta blodprover på Fredag så jag får veta på några dagar i alla fall.

I morgon skall jag försöka ta mig ut på dagen på en lång skritt tur i skogen på minst 1 timme. De blir fortfarande barbacka då jag vet att han blivit helt ok från den dåliga sadeln han haft  Så denna vecka och nästa vecka är det bara skritt som gäller sedan skall vi se vad trav på rakt spår säger. Hoppas han säger att nu är de ok att försiktigt jobba på. 
Ha en bra dag kram kram 
(null)


Stall ledig

Idag blev jag ledig från stallet. Cornelia å hennes kompis åkte till stallet å tog hand om kingen. Dom skrittade ut barbacka tillsammans. Så idag har jag hunnit med lite andra saker. I morgon bär de av å hämta spån samt att fylla höpåsar mocka ligghall kolla vattnet å självklart måste han ut å röra på benen även om det bara är i skritt så skall blodcirkulation vara igång.

Då jag ej har nå bilder från stallet idag så kan jag bjuda på en bild på mina två hundar Frida och Bulten. (null)


Stallpyssel

Hallå hallå. Denna morgon fick jag även äran att ge alla hästar morgon. Dock så var det mycket sämre väder. Snöblandat regn🤨
När hästarna fått sin frukost så packade jag i ordning hö påsarna (null)
Efter de så fixade jag med lite pellets i Räkans🦐 box. (null)
Jag tycker alltid att de är lika mysigt att se när pelletsen sväller . Pga vädret så åkte jag hem för att vila en stund får åka dit lite senare å ta han på en promenad å sätta på han ett täcke för kvällen å ta ut höpåsarna. 

Ha en fortsatt bra fredag alla där ute 

Uteritt på pigg häst😋

Hallå hallå denna morgon fick jag äran att ge dessa hästar morgon (null)
Jag tog mig en tur ut i skogen med min kompis. Vi red förbi golfbanan längst in i skogen.  (null)

Har var på tårna idag så jag fick verkligen träna min balans då jag red barbacka. Han fick lyfta på benen ordentligt då vi var ute på skogsmark.  (null)
Jag fixade till Räkans box då hon får ha boxen bredvid kingen i stället så slipper Calle bli så kär i henne🤤
I morgonbitti skall jag träffa dessa härliga djur igen. Längtar lite redan.🌾

Kvällspromenad

Go kväll. I kväll fick jag med mig min man å vår lilla dotter Natalie till stallet. Vi tog oss en promenad med Kingen på 30 minuter. Alltid lika mysigt. För drygt 2 år sedan hade inte min man haft så mycket kontakt med hästar han tyckte väl att dom var lite läskiga å han hade en väldans respekt för dom. Nu får jag otroligt mycket hjälp av honom.  
Nu kan jag bara be han gå in i boxen å borsta han under tiden jag gör nå annat å de gör han utan problem. Jag är stolt över att han fixar de.

Nu har jag avrundat kvällen å skall söva snuttan så ha en fortsatt bra kväll.

God vit morgon

God morgon. Då man klev upp denna morgon så var det vitt ute å snö flingorna föll ner. Tyvärr kommer denna snö ej stanna. Men jag längtar faktiskt till snön kommer så man kan börja arbeta hästarna i snön. Blir en sväng till stallet i eftermiddag då man skall ta en promenad med hästen då han fortfarande inte är helt ok i benet.

Alltid lika kul att ge hästarna frukost för dom är så glad då man kommer å självklart är de så kul att få pussa min älskade häst på mulen då jag kommer. Love my horse No Limit King❤️🐴❤️

Handlat lite till Räkan

Hej hallå. Idag har jag å Cornelia varit å handlat lite till räkan. Både jag å Cornelia har haft en hemsk huvudvärk på förmiddagen men det är då borta nu. Idag blev det att packa hö å bära ut till hagen då de var min dag. Vi tömkörde kingen idag lite slalom mellan tunnor å lite bommar.  40 minuter efter det nöjde vi oss. Lite bilder från dagen kommer. (null)

(null)

(null)
Vi fick tag i ett stalltäcke till räkan och ett fodrat regntäcke. Så nu måste vi köpa ett vintertäcke också. Några borstar å vattenhink har vi hunnit fixa samt lite andra småsaker.

Till helgen blir det att hämta spån så att man har till ligghallen å så man kan spåna transporten inför hämtningen av Räkan. Ha en bra kväll nu skall jag se lite Hockey🤟

Fixar den nya hagen

Hej hallå i dag var det min tur att ge hästarna morgon. Hästarna står alltid glada å väntar på sin frukost på morgonen. När dom fått sin frukost så började jag att mocka ligghallen i hagen som kingen å räkan skall stå i. Tyvärr fick jag ta bort skiten från nån annan som stått där som ej tagit bort sin skit då dom flyttat. Så 20 kärror med skit är borttaget. Nu är det bara ute i hagen som jag skall ta bort skit. Nu måste man bara hämta spån så man kan spåna upp ligghallen till hästarna.
(null)

(null)

(null)
Idag får kingen vila då jag hade så mycket att göra med hagen å min kropp vart slut efter de. Kanske så kan jag skicka Cornelia till stallet så kan hon skritta ut på han en tur.
Vi får se vad kvällen hittar på. 
Tjao tjao

Kvälls hälta😬🙁🙈

Hej hallå å go kväll. I kväll så fixade vi i ordning lite till Räkan men naturligtvis fick kingen sin kärlek han skall ha. Han fick en ordentlig borstning. Idag så tömkörde jag. Började tömköra han på ridplan i skritt å de gick fint. Sedan skulle han börja trava i höger varv å plötsligt haltade han🙈
Han haltade inget i vänster varv men markerade i höger. Så vi tömkörde ut på vägen i skritt till bygdegården och sedan tillbaka i stallet. Vi var ute i 40 minuter så han fick röra på sig på hårt underlag. Linimenterade ryggen å frambenen. Så jag gör som jag brukar. Nu får han skritta på hårt underlag några dagar så får vi se om de blivit någon förbättring. Här kommer en kvällsbild❤️ (null)


Rikke

Hej hopp idag så har vi varit å tittat på en underbar liten ponny i Bjästa. Lilla Rikke är ett sto på 8 år som är 139cm hög. En sport ponny med mycket motor. Det finns mycket hon behöver lära sig. Just nu är hon ganska fet å väldigt lite motionerad så nu skall hon sättas igång med skritt i 1 vecka sedan lägger man in trav å börjar kräva lite mer. Men en timmes skritt varje dag är ett måste. Tror detta kommer bli bra (null)

(null)

(null)


Provridning av ponny🐴

Hej hopp i dag så åker vi till Örnsköldsvik för att träffa min bästa polare samt så skall Cornelia provrida en ponny där. En lite söt tjej på 8 år.  (null)
Hoppas detta kan vara nå som passar henne. 

Morgon i stallet

Hej hopp idag hade jag morgon i stallet. Man känner sig alltid så välkommen då man kommer till hästarna på morgonen. Alla är så glada en del gnäggar ellr rent av har olika roliga läten då dom vet att dom skall få frukost. 

Gu vad jag älskar livet med häst även om de är mycket jobb eller många timmar i stallet så älskar jag detta liv. En människa som skall leva med mig måste acceptera att jag lever detta liv. Självklart får dom vara med å hänga med på dessa timmar. 
Just nu har jag varit sjukskriven pga mina diskbråck i ryggen. Fick en ny mr å den visar att de blir bättre i ryggen men fortfarande förhöjningar där av min smärta på vänster sida. Inte nog med de så vart min arm dålig då nu är den ihop tejpad å jag gör övningar å försöker bli frisk för nu vill jag tillbaka å jobba. Så snart hoppas på att kunna vara tillbaka till november/december i alla fall. 
Så just nu har jag ridförbud jag får knappt lyfta nå med vänster arm så de är tur jag har en förstående familj💕👨‍👩‍👧‍👦
En ridtur ute i eftermiddag för Cornelia får de bli. I morgon fredag skall jag tömköra honom samt på lördag. Söndag får bli en vilodag med en massa kärlek💕💕💕💕

Ridning i Boden

Hej hallå idag får Kingen vila då Cornelia har ridning i Boden. I dag blir det hoppning. I morgon blir det ridning för kingen igen. 
Så idag blir det inget långt inlägg. Hoppas alla där ute har de bra. Lägger ut en bild på mina älskade hundar för skoj skull i alla fall (null)


Uteritt/stallmys

Hej hopp. I kväll så fick Cornelia sällskap av Markus och Calle ut i skogen. Själv har jag bara fått vara närvarande å borsta lite med höger arm. Resten har Cornelia fått fixa då jag har fått sträng order att ej lyfta eller arbeta med armen. Så jag har i alla fall haft trevligt sällskap av Elin i stallet då dom varit ute å ridit i 1 timme å 30 minuter..
Jag verkligen längtar tills jag kan rida igen men de ser inte så ljust ut för mig just nu dom närmaste veckorna i alla fall.
Men man får väl bita ihop å tänka på att så fort jag blir bra kan jag rida igen.
Här kommer lite bilder på min ädla springare från kvällen. (null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0